Jdi na obsah Jdi na menu
 

Zpráva o spolkové a sportovní činnosti sboru písemná - 2024

article preview

Zpráva o spolkové a sportovní činnosti sboru  - 2024

LEDEN 2024

1.1. se ujala funkce kronikářky členka sboru vzešla z členů kronikářka sboru Kristýna Plzáková

12.1. byla Krajským úřadem Ústeckého kraje schválena žádost o poskytnutí dotace Sport 2024 pro SDH Cítoliby ve výši 28000,- uznatelných nákladů s 30% spoluúčastí a to na pořízení sportovního vybavení a  činnost dorostu.

13.1. proběhla na sále Dělnického domu v Cítolibech výroční valná hromada sboru SDH Cítoliby, které se účastnili jak dospělí členové sboru tak i mládež a hosté. Valné hromady se účastnila nadpoloviční většina dospělých členů. Byla zrekapitulována činnost sboru a výjezdové jednotky, předložena zpráva o revizi a hospodaření a stanoveny úkoly na další období - zejména v rámci zabezpečení pravidelné činnosti a spolupráce sboru s obcí a dalšími subjekty.

ÚNOR 2024

10.2. proběhla brigáda členů SDH spojená s údržbou hasičské zbrojnice a jejího zázemí. Mimo oprav vzduchového vedení a elektroinstalace se prováděl úklid garáží, úklid zázemí, montáž nového sporáku v kuchyňce, úklid kůlny a úklid venkovního prostoru za hasičárnou. Brigády se zúčastnili jak dospělí členové sboru, tak dorostenci i starší žáci. Posezení a odpočinek u společného oběda byl drobnou odměnou za dobrou práci. 

15.2. zemřel ve věku 89 let náš dlouholetý člen Vendelýn Šponiar.

22.2. proběhlo v Praze v rámci sportovní akce Česko vesluje Světové mistrovství v halovém veslování na trenažeru, kterého se v kategorii IZS s aktivním dýchacím přístrojem ve štafetě 4x1min nominovalo a účastnilo i čtyřčlenné družstvo z Cítolib ve složení Martin Zof, Ondřej a Lukáš Žovinec, Eliška Vrbová. Na tomto světovém mistrovství si naše družstvo vybojovalo stříbrnou medaili.

BŘEZEN 2024

Od začátku března je členy sboru a dobrovolníky prováděn nácvik staročeské besedy 

16.3. vybraní členové sboru absolvovali pod záštitou OSH Louny školení preventistů 

22.3. vybraní členové sboru absolvovali pod záštitou OSH Louny školení vedoucích mládeže a rozhodčích

23.3. vybraní členové sboru spolu se členy výjezdové jednotky absolvovali kurz první pomoci 

24.3. zemřela ve věku 51 let našel členka JItka Mrvíková 

DUBEN 2024

6.4. se členové sboru spolupodíleli na ekologické akci Ukliďme Česko, spolu s dětmi a občany Cítolib uklidili odpadky vyhozené na cestě mezi Cítolibami - Brlohem - Líšťany. 

26.-28.4. uspořádali trenéři SDH Cítoliby sportovní soustředění družstev mladých hasičů jako přípravu na nadcházející sportovní sezonu a závody Hry Plamen. Soustředění se zúčastnilo 24 mladších a 16 starších žáků, 8 trenérů a logistický tým v počtu 8 osob. Celý víkend byl opět nezapomenutelná, adrenalinová, zážitková, ale také velmi vyčerpávající fyzická a psychická záležitost - nicméně důležitá sportovní průprava. 

30.4.uspořádali členové SDH Cítoliby tradiční akci Pálení čarodějnic u altánu na Tyršově náměstí v Cítolibech, akce byla se zajímavým programem, hudbou a přátelským posezením až do pozdních nočních hodin. 

4.5. se členové sboru účastnili zabezpečení sportovní akce  Memoriál K. Raise. 

5.5. se celkem 13 závodníků zúčastnilo 1. kola Stimax Cupu v Ústí nad Labem. jednalo se celkem o 6 starších žáků, 3 dorostence a 4 dospělé závodníky. V kategorii ženy obsadila Daniela Vernerová 1. místo z 44 závodnic, v kategorii muži Jakub Mrvík obsadil 17.místo, Marek Herzog 29. místo a Josef Hesoun 41 místo z 42 závodníků. 

Za SDH Cítoliby zprávu vypracoval:

Mgr. Roman Wasserbauer, starosta sboru